【韓國】 Ms Cheung & Mr Wong

 

【韓國】Ms Cheung & Mr Wong     

2019 |  Korea Pre-wedding

廣州試攝拍攝出黎既效果都非常滿意,而我地都因此而對真正韓國拍攝個一輯信心大左

 

同太太開始諗住揀婚攝公司時,因為外面有太多婚攝公司,所以一直未能做到決定。最後係網上搵到S.A Wedding見到佢地既Demo就好鐘意佢地既影相風格,就同我太太決定揀呢一間。

佢地送左個廣州試攝比我地做熱身,開頭都擔心會唔會因為係試攝而影得唔好,但去到廣州STUDIO既時候由試衫到化妝,感覺都非常好。當日試攝後,韓國攝影師仲送左幾張執左既相俾我地當係禮物,拍攝出黎既效果都非常滿意。而我地都因此而對真正韓國拍攝個一輯信心大左,因為我地JOIN既PACKAGE送左3晚酒店,有share code就多送一晚,所以去韓國我地就唔洗煩揀邊一間酒店。

到機場後仲有專車接送到酒店正門,酒店係apartment黎,有洗衣機有煮野爐同餐具等等,設備都好齊全。而酒店就係首爾站側邊,旁邊就有樂天超市,買手信同搭車都好方便。

第一日到步,就安排左我地中午時間去試衫。款式都好多,太太揀左4套,男人就揀左兩套。阿豬媽同翻譯都好細心咁俾建議,好順利咁揀左個零鐘就完成,D衫修好長短後就會直接送到studio,第二日就可以直接換衫影相。

到左第二日,即係拍攝當日。翻譯員係香港人黎,翻譯員早上7點就到左酒店樓下等我地。首先就有專車車我地去化妝,大約用左個半鐘左右時間化妝,之後就再車我地去STUDIO換衫,當日幫忙換衫既姐姐都非常有耐性同埋好細心,而翻譯員同攝影師都非常之好,好識得帶動氣氛,令到我地都放鬆到心情,笑得好開心。

真係非常之多謝佢地帶俾我地一個咁開心既Pre-wedding。

_________________________________