【韓國】 Miss Ng & Mr Wong

 

【韓國】Miss Ng & Mr Wong      

2019 |  Korea Pre-wedding

韓國既婚紗店同香港好唔一樣,佢地既婚紗會收起哂,去到會比相薄你睇,了解你喜歡什麼類型,之後會拎幾條出黎比你試

 

分享一下我跟他的Pre Wedding=)

我跟他係好趕急甘決定4月假期影婚紗相, 當時我一見到s.a.wedding既一輯相,已經立即心心眼比佢吸引咗,重點係Mr. W系極度討厭韓國的一個男人,我當然要詢問一下他的意見。當他一點頭交給我決定果一刻,我諗都無諗就搵左s.a.wedding決定影Studio267a+267b+173。

由一開始Nana&Tramy已經幫我解決左問題,因為Mr.W Passport 過左期,佢地會幫我諗辦法,因為Mr.W 唔鐘意韓國,佢地話我知帶佢食咩好,因為Mr.W 唔識普通話,佢地幫我安排廣東話。Thank You Nana&Tramy️

S. A佢地係有分一站式/Full package ,唔想甘辛苦既關係,我地係揀左Full Package,去到韓國會有溫馨提示你拍攝當日天氣,要帶啲咩,敷面膜…

由於我地系Full Package ,我同Mr.W系拍攝早一日跟S. A專車去江南區星級婚紗店到揀婚紗&禮服,韓國既婚紗店同香港好唔一樣,佢地既婚紗會收起哂,去到會比相薄你睇,了解你喜歡什麼類型,之後會拎幾條出黎比你試,好彩當日有翻譯Alisa幫我呢個選擇困難証陪我一齊幫下眼揀,男仔禮服比較小款,所以有快就完成。

拍攝當日一早S. A專車會帶我同Mr.W 去江南區既星級化妝室到化妝Set頭,大約兩個鍾到就出發去Studio,45分鐘就到達,之後食完野就開始拍攝,拍攝期間亞豬媽會幫手補下妝, 扶住你行,換下飾物全程一直照顧住我,攝影師同翻譯Karen系拍攝過程中搞笑下,令氣氛熱鬧啲=) 完哂之後攝影師比左幾張覺得靚既相我同Mr. W望梅止渴住先。

兩至三個月之後就會收到哂所有既原相喇﹗﹗

_________________________________ .