【韓國】Miss Wong & Mr Chim

 

【韓國】Miss Wong & Mr Chim

2019 | Korea Pre-wedding

到韓國至正式拍攝工作人員都FOLLOW得好好,不斷提醒我地集合的時間同要特別注意的地方

 
 

當決定結婚之後,第一樣就係去選擇PREWEDDING PACKAGE。因為當時我地都無方向,又懶,所以想搵D有信譽,又可以一站式幫我地安排好的婚攝AGENT。經過一輪RESEARCH就決定搵SA WEDDING。當日我地係婚展JOIN PACKAGE,負責講解的員工講得好清晰,知我地無太多韓國STUDIO的概念都比左好多唔同的REFERENCE我地睇,等我地知自己想要D乜。最後我地揀左可以50% 室內50% 室外的PHOTOESSAY,貪佢可以一次過滿足兩種風格。

SA WEDDING仲送左一次廣州輕攝影比我地,而個次係一個好好的體驗,亦都大概明白個流程會係點。雖然係免費,但係無論化妝師,攝影師定翻譯員都好稱職同好熱心,仲會不斷示範同令我地無咁緊張!相片都好快收到, 出到嚟的效果我地都好滿意。

再隔多一個月左右就到韓國影相,揀衫同拍攝分左兩日。揀衫個日大概要兩小時,負責人會依照你的喜好同身型揀幾件出黎比你試。款式唔算好多但最後都順利揀到拍攝的婚紗。翻譯員都有在旁比有用的意見:)

拍攝當日首先就會去化妝SET頭,流程大概都順利,不過小小意見如果可以化左妝先SET頭感覺應該會更好同埋可以快D知道SET頭的效果好唔好~之後因為PHOTOESSAY係郊外的關係,我地都再搭左個半鐘車程先到達。拍攝期間攝影師,翻譯員同負責整理我地儀容的姨姨都好好人,拍左好多個場景,影到好攰:D 不過過程都好開心同順利!

總括黎講我地都滿意SA WEDDING的安排,由到韓國至正式拍攝工作人員都FOLLOW得好好,又會不斷提醒我地集合的時間同要特別注意的地方,拍攝先可以咁順利~

_________________________________